Nissan Primera – BT döntések

Kezdőlap Fórumok rfactor 2 bajnokságok Nissan Primera Nissan Primera – BT döntések

Ennek a témakörnek tartalma 2 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés: Adam Adam 1 nap, 20 órája telt el.

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #11697
  Adam
  Adam
  Adminisztrátor

  itt lesznek a bt döntések.

  #11699
  Adam
  Adam
  Adminisztrátor

  Zandvoort BT

  Első futam:
  POZ 284. Óvó: Adam Helyes. Óvott: Csaba Sebestyen

  Sebestyén kisodródik a pálya szélére, majd az versenyívre úgy próbál visszatérni, hogy ezzel meglöki Helyes hátsó tengelyét, ezzel kiforgatva Őt.
  A bírói testület döntése szerint Csaba Sebestyen +20 mp büntetést érdemel az eset miatt.

  POZ 285. Óvó: Lajos Schmidt. Óvott: Tamas Miklos

  Schmidt ráfordul az ívre, amit Miklós nem reagált le időben, így kilökte Schmidt-t. Az elől, illetve hátul jövő autónak nem volt egy vonalban a hátsó, illetve első tengelye, ezért nem volt köteles helyet hagyni az elől lévőnek. Így a BT úgy ítélte, hogy ez egy kilökés volt, ezért Miklós +20 mp büntetést kap.

  POZ 1154. Óvó: Adam Helyes. Óvott: Tibor Szollosi

  Szőllősi lesodródik a fűre, majd figyelmetlenül “visszaesik” az ideális ívre, ezzel akadályozva Helyes-t. Kontakt is volt a két autó között. A visszatérés miatt +10 mp, plusz az érintkezés miatt +5 mp jár Szőllősinek.

  Második futam:

  POZ 223. óvó: Csaba Sebetyen. Óvott: Tibor Szollosi

  Szőllősi olyan helyen próbálkozik Sebestyén ellen, ahol fél autónak sem volt hely. Kilöki Csabát a manőverrel, majd a füvön kis gázt(kb 50%-os) nyomva visszapörög a pályára, ezzel elkapva Szabó Józsefet is.
  A BT összességében +30 mp büntetést oszt ki Tibornak.

  EGYÉB:
  Megkérjük Ifj. Csaba Sebestyen-t, hogy ne használja indokolatlanul a fényszórókat! A szabályzat értelmében ez tilos! Viszont csak óvás alapján vizsgálhatjuk az ilyen esetet. Így nem szankcionáljuk.

  Csaba Sebestyen második futamra leadott óvása hivatalosan nem volt értékelhető! A POSITION rublikába számot várunk! A visszajátszás adott pontját, ahol az eset történt! Ezt az óvás leadás űrlapban képpel illusztráltuk is. Most vizsgáltuk, és elbíráltuk ezt az óvást, de legközelebb figyelmen kívül hagyjuk az ilyeneket!

  #11747
  Adam
  Adam
  Adminisztrátor

  Salzburgring BT
  Kiadva: 2019.02.21.

  Időmérő.

  A bemelegítő edzésen sokan jelezték, hogy szabálytalan körük miatt hátrasorolást kérnek Akik nem kértek, és sajnos szabálytalan lett a körük:
  Csaba Sebestyen
  Jozsef Galambos

  Ők az első két futamra +20 mp-t kapnak. Hosszú vita után ez az ítélet született az ilyen esetekre. Az első két futamot befolyásolja az időmérő edzés.

  Első futam.

  POZ 234. Tamás Szentmiklósi elméri a féktávot, ezzel meglöki Szőllősit, és ezzel Koczogh is kipörög. Mivel az eset a rajt után következett be, rajtbalesetnek vette a BT. Az alap tétel ilyen esetekben az alap +20, és autónként +10, így végül +30 mp-t kap Tamás.

  Második futam.

  POZ 297. Rudolf Baranyi kiforgatja Ifj Sebestyen-t. +20 mp.

  Harmadik futam.

  POZ 217. Baranyi behúzza Fekete elé az autót, ezzel akadályozva Őt. Imre pozíciókat veszít. +20 mp Baranyinak.

  POZ 490. Szőllősi elméri a féktávot, ezzel kilöki Dobsa-t. Szőllősi +20 mp-t kapna, de mivel kiesett, így átváltva +4 rajthely a következő fő futamra.(2. futam)

  POZ 926. Fekete és Dobsa érkezik meg az első kanyarba. Dobsa kifékezéssel próbálkozik. Fekete túl hamar fordul rá a kanyarra, nem figyelve, hogy már vannak mellette. Úgy láttuk, hogy Dobsa nem feltétlen tudta volna befejezni a manővert, mert Fekete autója fordította be a kanyarba. Viszont Fekete is hibázott, mert úgy akart fordulni, mint ha egyedül lenne.
  Összességében versenybalesetnek ítéltük, de 1-1 figyelmeztetést is kiosztunk a két versenyzőnek.

  Kivezető vonalak.

  A kisorsolt versenyzők közül Szőllősi lépte át egyszer a vonalat. +5 mp a fő futamra.

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3

‘Nissan Primera – BT döntések’ témakör lezárásra került, így a hozzászólás nem lehetséges.