Lezajlott a BTCC második fordulója is

Már a hétvége előtt is bizakodóan vártuk a fordulót, és a versenyzők ismét kitettek magukért. A mezőny Portugáliába látogatott az Estoril pályára, ami ismét meg mutatta, hogy nem egy unalmas vonalvezetésű versenypálya. A több mint 4 km-es pálya nem könnyítette meg a versenyzők dolgát gumikezelés szempontjából, már az előzetes tesztekből lehetett tudni, hogy nem lesz egyszerű dolguk a gumikkal.

Az időmérőn végül 17-en jelentek meg és a vártnál sokkal izgalmasabb időmérőt produkáltak a srácok. Már rögtön az első helyért hatalmas küzdelem volt, hárman is 1 tizeden belül voltak, ami nem sűrűn szokott előfordulni. A középmezőnyben se volt unatkozás, és netán aki a tizedik helyért küzdött, neki is nagyon koncentrálnia kellett, hogy a megfelelő kört tegye össze.

Eddig is tudtuk, hogy nagyon élvezetes verseny lesz, de amit az első versenyen produkáltak a versenyzők, az fenomenális volt. 18 perces futamból 18 percet végig csatázták, a kommentátorok nem tudták, hogy mit mutassanak, miről beszéljenek, egyszerűen követhetetlen volt a verseny. A verseny után még a kommentátoroknak is szükségük volt egy pár perces szünetre, hogy kicsit kifújják magukat.

Második futam a rajtsorrend ellenére se könnyítette meg a kommentátorok dolgát, és a mezőny ismét egy remek versenyt mutatott be, tele előzésekkel, izgalmakkal. Az első futamot követően voltak, akik gumit váltottak, de még így is küzdeniük kellett, hogy a végéig kitartsanak a gumik.

Két izgalmakkal teli, kimerítő versenyzés után még nem lett vége a hétvégének, jött a harmadik verseny, ami ismét fordított rajtráccsal indult. Nem kellett sokat gondolkodni rajta, hogy milyen lesz majd a harmadik verseny, az első két verseny után csakis remek versenynek nézhettünk elébe. A mezőny nem is okozott csalódást és meg mutatta, hogy a fáradtság ellenére is remek futamot tudnak produkálni. Bár az első kör nem úgy alakult, ahogy sokan vártuk, mert a fáradtság már kicsit beköszönt és voltak hibák, de aztán megnyugodtak a kedélyek és ismét a versenyzésé volt a főszerep.

Hogy mennyire volt jó versenyhétvége?, azt döntse el mindenki maga, aki esetleg nem látta élőben, ő se bánkódjon, mert bármikor visszanézheti a közvetítést.

6

One Response to Lezajlott a BTCC második fordulója is

  1. Kresp83 szerint:

    Már a pálya is bitang élvezetes volt. Nagyon jó versenyekkel. Kíváncsi leszek a következőre. Elég érdekes egy pálya. Kb olyan érzésem van, mintha egy tanyasi farm közepére ledobtak volna egy versenypályát 😀

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..